Begeleiderscongres LVB: Sensitiviteit voor diversiteit

Kennisplein gehandicaptensector, Amerpoort en Landelijk Kenniscentrum LVB organiseren op 25 november a.s. het congres Sensitiviteit voor Diversiteit.

Tijdens het begeleiderscongres 2015 staat deze diversiteit in het begeleiden van mensen met een licht verstandelijke beperking centraal. Hoe ga je om met etnische diversiteit, seksuele diversiteit of met diversiteit in gedrag en ethische vraagstukken?

Op verzoek van de gehandicaptenzorg heeft KLOS-TV een voorlichtingsfilm (5 -delige DVD-BOX) over seksualiteit voor jongeren met een verstandelijke beperking gemaakt: Lief, Lijf & Leven.

Alle mensen, dus ook mensen met een verstandelijke beperking hebben behoefte aan- en recht op- een seksueel gezond en bevredigend leven. Voor begeleiders in de gezondheidszorg is seksualiteit niet altijd een makkelijk onderwerp om over te praten. Daar gaat het eerste deel van Lief, Lijf & Leven op in. In ‘voorbereiding voor begeleiders’ beantwoorden deskundigen op het gebied van seksualiteit en seksuele gezondheid, begeleiders, gedragskundigen, ouders en vertegenwoordigers uit de doelgroep, vanuit hun eigen visie en deskundigheid een aantal vragen over het thema. De highlights uit de interviews zijn achter elkaar gemonteerd. Via een menustructuur kan ook het hele interview worden bekeken

De Lief, lijf & Leven DVD-BOX is hier te bestellen.